skolarbete spara!

sparar mitt skolarbete här sålänge! eftersom jag inte har någon annan stans att lägga det just nu, + att jag inte är riktigt klart än men fick iaf ihop en liten bit text på den korta tiden jag han skriva (a)!

Stockholm stadion

invigdes och byggdes mellan år 1910-1912 så stadion skulle vara klar i god tid till dem olympiska spelen som skulle utföras i stockholm  och stadion fick då ersätta både idrottsparken  och den tidigare tennispaviljongen som då var belägen på samma plats.
Han som ritade upp station hete Torben grut, stadions typ av stil ska vara byggd efter en nationalromantisk stil.
invigningsdagen blev den 1 juni 1912 klockan 15:00. hela kostnaden för stadion kostade 1,25 miljoner kronor som så hade ett mycket högre värde en idag.
Hur mycket folk stadion tar är helt beroende på vad det är för slags evenemang men vanligtvis brukar publik siffran visa 14 417 personer.
Och när man tittar på olika evenemang som utspelar sig på stadion så är det oftast fotboll där djurgården if har hemma plan, vilket aik och brommaporjkarna två andra lag ur allsvenskan också haft tidigare,  aik hade sin hemma arena på stadion mellan år 1912-1936 och brommapojkarna endast 2005-2007 medans deras hemmaplan byggdes om.
Saker man kanske inte alls trodde hade ägt tum på stadion har varit allt från bordtennis uppe i klocktornet, fäktning,boxning och även ishockey mellan år 1922-1962.
Förutom alla fasta evenemang som utspelat sig på stadion har det också varit massa jippomatcher som i juni 2006 mellan VM-laget94 och ett kändislag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0